Zomerbar
Haacht 2023
Workshops

Je creatief uitleven in een ongedwongen sfeer? Dat kan uiteraard op de zomerbar. Ook dit jaar staan er een heleboel originele workshops op het programma. Een ideale activiteit om samen te doen met vriend(inn)en of alleen als ultieme me-time.

WORKSHOP: BIJENWEIDE

Workshop 1_B

Aan de slag met bloemetjes en bijtjes: maak een plantenschaal waarmee jouw tuin een trekpleister wordt voor bijen

Maai mei niet mag dan wel achter de rug zijn, in deze workshop maak je een plantenschaal waar zowel jij als de bijtjes in jouw tuin een heel jaar plezier aan hebben. Julie van Sukkulenter komt langs met een heleboel planten en weetjes waarmee je aan de slag kan gaan. Zo maak je in no time een eyecatcher waarmee je jouw tuin of op je terras opfleurt. Zelfs voor wie geen groene vingers heeft is deze workshop een aanrader.

Wanneer: zaterdag 5 augustus 2023

Uur: 13u tot 15u

Prijs: €63

DIY Zeefdruk atelier

qsdf
Foto: Herald Aerts

Heb je graag een origineel en handmade souvenir? Op zaterdag 5 augustus komen de mensen van Scheefdruk je wegwijs maken in de zeefdruktechnieken. Je kiest een ontwerp uit en bedrukt je eigen totebag of t-shirt.

Wanneer: zaterdag 5 augustus 2023

Uur: 15u tot 18u

Prijs: gratis

WORKSHOP: Upcycling

Foto: Furniturny
Foto: Furniturny

Alles wat je moet weten over upcycling: maak een set originele onderleggers

Geef je zomerse aperitief een extra touch met een zelfgemaakte onderzetter. Tijdens deze workshop leert Hanne van Furnitury je een aantal decoratietechnieken waarmee je creatief aan de slag kan gaan. Na deze workshop ben je een pro in upcyclen én neem je een set gepersonaliseerde onderleggers mee naar huis.

Wanneer: zondag 6 augustus 2023

Uur: 13u tot 16u

Prijs: €29,5

WORKSHOP: OOrbellen maken

Foto: Benjamin Velleman
Foto: Benjamin Velleman

A simple gift: maak je eigen oorbellen

Juwelenfan? Van slimme trucs tot een duidelijk stappenplan: tijdens deze workshop leer je hoe je je eigen paar oorbellen kan maken. Een ideale activiteit om samen met je vriendinnen te doen.

Wanneer: zaterdag 12 augustus 2023

Uur: 13u tot 15u

Prijs: €63

WORKSHOP: lichtbol maken

Foto: Atelierfie

Haal extra sfeer in huis met een zelfgemaakte lamp

Maak het thuis gezellig met een originele en zelfgemaakte lamp. Sofie van Atelierfie zakt af naar het kasteel van Roost om je de kneepjes van het vak te leren. Een leuke en ontspannende workshop voor wie graag creatief bezig is.

Wanneer: zondag 13 augustus 2023

Uur: 13u tot 14u30

Prijs: €40

VOLLEDIG PROGRAMMA

9 dagen Zomerbar Haacht, dat is veel tijd om te genieten met vrienden en familie. Bij een drankje en hapje of bij een van de vele activiteiten uit het programma.