Zomerbar
Haacht 2022

  •  2 weekends: 4 tot 7 augustus + 11 tot 14 augustus 2022 (gratis)
  • + comedy-avond op woensdag 10 augustus (betalend)
  • Heerlyckheid van Roost, Haacht
  • Voor jong en oud
  • Drankjes en hapjes
  • Concerten, workshops, fietstocht, theater, dieren, …

VOLLEDIG PROGRAMMA

9 dagen Zomerbar Haacht, dat is veel tijd om te genieten met vrienden en familie. Bij een drankje en hapje of bij een van de vele activiteiten uit het programma.

Weekend 1

4 - 7 AUGUSTUS 2022

Comedy parade (uitverkocht)

10 AUGUSTUS 2022

Weekend 2

11 - 14 AUGUSTUS 2022

Heerlyckheid van Roost, Roostweg, 3150 Haacht

ZONDER RESERVATIE​

GRATIS TOEGANG

LEKKER LANG WEEKEND

In augustus niet één, maar twee edities van de Zomerbar Haacht op de Heerlyckheid van Roost.

Net zoals voorbije edities wordt het weer een moment om samen te komen met vrienden, familie en buren. Hou alvast je agenda vrij in de eerste twee weekends van augustus.

Zowel jong als oud kunnen zich een heel weekend uitleven op dit gigantische pop-up terras. En zoals steeds wordt er ook een mooi programma opgebouwd met dieren, sport, live-concerten, theater, fiets- en wandeltochten, yoga, …

COMEDY

Woensdag 10 augustus 2022 // 20u (uitverkocht)

Een heerlijke avond met pure stand-upcomedy met Vincent Voeten, Jade Mintjens en Stijn Vandermeeren – winnaars en verliezers van de Humo’s Comedy Cup 2022.

En de Humo’s Comedy Cup is zonder twijfel dé meest toonaangevende comedywedstrijd van de Lage Landen. Jaar na jaar effent ze het pad voor de grootste comedytalenten van het moment. William Boeva, Lukas Lelie en Jens Dendoncker zijn slechts enkele namen van de indrukwekkende lijst laureaten van de afgelopen jaren. En het goede nieuws is: nu staan ze hier voor jou in Haacht.

Vincent Voeten staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden ontwikkelde hij snel zijn eigen stijl: zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling. Hij won nog maar net de Humo’s Comedy Cup, maar stond eerder al in de Lunatic Comedy Award finale. En in 2017 wist hij zich ook al tot winnaar te kronen van de Utrechtse Comedy Talent Award – de grootste stand-up wedstrijd van Nederland. Die Vincent, wat een grap.

Jade Mintjens neemt je mee op een reis waarin stand-upcomedy afgewisseld wordt met leuke liedjes en af en toe een donker mopje. Ze hoopt dat je haar onderweg beter leert kennen en vice versa.. of je kent Jade misschien wel van haar geslaagde passages in De Ideale Wereld. En niet te vergeten, zij stond naast Vincent Voeten in de finale van de Humo’s Comedy Cup dit jaar! Bravo!

En dan is er nog Stijn Vandermeeren. Halve finalist ’22 staat er. Verdienstelijk. Maar wacht, hij heeft al eerder de Lunatic Comedy Award weten binnenhalen als winnaar? Chapeau! Deze Aalstenaar is scherp, kan zingen én scoort door 90-plussers te imiteren.

En dat alles wordt aan elkaar gepraat door de Keerbergse Maikel Iliaens – voor velen gekend onder zijn DJ alter ego Rumsky. In 2018 ruilde hij even zijn draaitafel in voor een microfoon en een statief, en proefde hij voor het eerst van stand-up comedy. Zijn comedy debuut was meteen een schot in de roos. Ondanks zijn nog prille carrière in de wereld van comedy, weet hij je vlot mee te nemen in zijn droge, herkenbare, maar vooral grappige verhalen! Met andere woorden: een perfecte ceremoniemeester voor tijdens de Comedy Parade op de Zomerbar Haacht.

yoga

Beide zaterdagen kan je genieten van yoga. Van 10u tot 11u.

WORKSHOPS

Hieronder kan je het volledige programma van de workshops vinden.  Twee per dag, op zaterdag en zondag.

HOERA .

Vrolijke slinger maken

(Geannuleerd)

Jullie leren de verschillende technieken aan om kwastjes, pompons en macramé vlaggetjes te maken in verschillende kleuren, en maken vervolgens per duo één slinger van ca. 3 meter. Geen voorkennis vereist: alle technieken worden stap voor stap uitgelegd, en workshopgeefster Kristien zorgt voor persoonlijke begeleiding.

Kaarsen gieten

Zaterdag 13 augustus om 13u (€50)

Je gaat tijdens deze workshop 3 verschillende kaarsen maken. We smelten telkens de kaarswas en experimenteren met kleuren mengen, wanneer je tevreden bent over de kleur, kan het kaarsje gegoten worden en herhalen we het proces voor de volgende kaars. Je kiest alle kleuren helemaal zelf door pigmenten te mengen, zo ga je naar huis met een uniek setje dat nergens anders te vinden is en helemaal in je interieur past

LANG LEVE .

Kokedama’s maken

Zondag 14 augustus om 10u (€49)

In deze workshop gaan we verschillende kamerplanten bekijken die ik graag gebruik om Kokedama’s mee te maken. Of je hier groene vingers voor nodig hebt? Absoluut niet, tijdens de workshop kunnen ze wel wat vuil worden uiteraard. Maar de verzorging achteraf is super simpel.

Achteraf krijg je het hele stappenplan en extra planten-tips mee, om thuis verder aan de slag te kunnen. Zo voorzie ik ook een haakje zodat jij jouw Kokedama’s thuis direct kan ophangen.

Foto’s door Leen Van Sande

Zero Waste Badkamer

Zondag 14 augustus om 13u (€45)

Na deze workshop ben jij alvast klaar om deze hoop afval te helpen verminderen! Ontdek de alternatieven voor een hele resem wegwerpproducten en leer hoe je zelf je verzorgingsproducten maakt. Isabelle toont je hoe je heel gemakkelijk bodyscrub en tandpasta kan maken. We maken ook samen lichaamspralines die je zelf samenstelt qua geur en looks. Ideaal als cadeautje, maar natuurlijk ook voor jezelf.

Alle recepten en een hoop praktische tips krijg je mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kan. Je spaart er een berg afval en veel centen mee uit!

Zelf te voorzien: drie kleine afsluitbare potjes