WORKSHOPS

Hieronder kan je het volledige programma van de workshops vinden.  Twee per dag, op zaterdag en zondag.

BLING BLING .

Armbandjes maken

Zaterdag 6 augustus om 10u (€60)

Zin om de dagelijkse routine te doorbreken op een creatieve manier? Om in je vrije tijd uit je hoofd te gaan en met je handen iets te maken? Speel met kleuren en patronen en leer tijdens deze workshop je eigen armbandjes maken.

Brillenkoord maken

Zaterdag 6 augustus om 13u (€60)

Tijdens deze workshop leer je alle technieken aan om je eigen brillenkoord en armbandje te maken. Super tof om er nadien thuis verder mee te experimenteren. Er zijn zoveel mogelijkheden en dat maakt het zo leuk. Je kan dit niet enkel voor jezelf maken, het is ook leuk om cadeau te geven.

VANDAAG IS HET .

Kintsugi

Zondag 7 augustus om 10u (€55)

Kintsugi , letterlijk vertaald: ‘de gouden verbinding’ is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goudkleurige lak.

Brushlettering

Zondag 7 augustus om 13u (€55)

Tijdens de workshop brushlettering gaan we aan de slag met een penseelpen, waarmee we sierlijke letters en woorden op papier kunnen creëren. Anders dan bij handlettering (waar we letters tekenen met potlood) ligt hier de nadruk op het schrijven met stift. De workshop is gericht op beginners.

HOERA .

Vrolijke slinger maken

(Geannuleerd)

Jullie leren de verschillende technieken aan om kwastjes, pompons en macramé vlaggetjes te maken in verschillende kleuren, en maken vervolgens per duo één slinger van ca. 3 meter. Geen voorkennis vereist: alle technieken worden stap voor stap uitgelegd, en workshopgeefster Kristien zorgt voor persoonlijke begeleiding.

Kaarsen gieten

Zaterdag 13 augustus om 13u (€50)

Je gaat tijdens deze workshop 3 verschillende kaarsen maken. We smelten telkens de kaarswas en experimenteren met kleuren mengen, wanneer je tevreden bent over de kleur, kan het kaarsje gegoten worden en herhalen we het proces voor de volgende kaars. Je kiest alle kleuren helemaal zelf door pigmenten te mengen, zo ga je naar huis met een uniek setje dat nergens anders te vinden is en helemaal in je interieur past

LANG LEVE .

Kokedama’s maken

Zondag 14 augustus om 10u (€49)

In deze workshop gaan we verschillende kamerplanten bekijken die ik graag gebruik om Kokedama’s mee te maken. Of je hier groene vingers voor nodig hebt? Absoluut niet, tijdens de workshop kunnen ze wel wat vuil worden uiteraard. Maar de verzorging achteraf is super simpel.

Achteraf krijg je het hele stappenplan en extra planten-tips mee, om thuis verder aan de slag te kunnen. Zo voorzie ik ook een haakje zodat jij jouw Kokedama’s thuis direct kan ophangen.

Foto’s door Leen Van Sande

Zero Waste Badkamer

Zondag 14 augustus om 13u (€45)

Na deze workshop ben jij alvast klaar om deze hoop afval te helpen verminderen! Ontdek de alternatieven voor een hele resem wegwerpproducten en leer hoe je zelf je verzorgingsproducten maakt. Isabelle toont je hoe je heel gemakkelijk bodyscrub en tandpasta kan maken. We maken ook samen lichaamspralines die je zelf samenstelt qua geur en looks. Ideaal als cadeautje, maar natuurlijk ook voor jezelf.

Alle recepten en een hoop praktische tips krijg je mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kan. Je spaart er een berg afval en veel centen mee uit!

Zelf te voorzien: drie kleine afsluitbare potjes